top of page
IMG_0113_jpg.JPG

ДОПУШТАМО ПРИРОДИ ДА СЕ РАЗВИЈЕ, ОТКРИЈЕ И ЕВОЛУИРА

Признајемо да не разумемо природу до краја али се трудимо да живимо у синергији и учимо од ње. Вина и дестилати које стварамо су резултат наслеђеног биололошког богатства које оставља свој отисак у нашим производима. Чувањем онога што је природа створила, допуштамо грожђу које носи аутохтоне квасце и друге елементе да се развија на својствен начин, откривајући тероар са ког потиче.

ФИЛОЗОФИЈА

Верујемо да је природа мудра и пуштамо је да еволуира у свом ритму. Оваквим приступом, негујемо и чувамо земљу на којој расту наши чокоти за себе и за наредне генерације. Грожђе ће у таквој неоштећеној земљи узети најбоље за себе и развити аутохтоне квасце који су за наш начин производње веома важни. 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

DO01002613.JPG

ТЕРОАР: БИСЕРНО ОСТРВО

Окружен двема рекама, наш виноград заузима 27 хектара песковитог тла које потиче из корита реке која је својом слободом милионима година стварала меандре и у алувиону остављала велико биолошко богатство, минерале и органске хранљиве материје које се могу наћи само овде. Те еволуирајуће биолошке промене у облику меандра и алувиона довеле су до јединственог тероара који оставља свој отисак у винима и дестилатима.

L1002571.JPG

ПРИЧА

О НАМА

 

ПРЕ 100 ГОДИНА…

 

Наша прича почиње у 19. веку, када је породица Раденковић, породица занатлија и земљорадника, почела да се бави производњом и трговином вина и ракија. Породица је била организована као задруга где је сваки члан имао своје место и своју сврху.

Посвећеност и напоран рад неминовно су довели до пословног успеха, а 1930. године изграђен је велики вински подрум и прелепа породична кућа.

Најталентованији међу децом били су и високо образовани. Ђорђе, рођен 1908. године, послат је на школовање у Француску. Вратио се са докторатом економских наука и дипломом енологије.

После Другог светског рата породично имање је национализовано. То није спречило Ђорђа да настави да истражује своју љубав према винима. Његово учешће у оснивању великих националних винарских компанија, као што су Навип и Рубин, дало му је прилику да створи национални бренд ‒вињак, прву ракију такве врсте у региону. Ђорђев син Милун обнавља породичну традицију. Године 2000. гради нови вински подрум и подиже 30 хектара винограда. Подрум Раденковић прави вино од сопственог грожђа користећи знање које се преноси са колена на колено...

 

…ДАНАС...

 

2020. године, Милена, Милунова ћерка и Ђорђева унука, започела је партнерство са Дејаном Стојановићем, страственим дестилером.

Њихова заједничка визија, искрено поштовање природе и страст према занатству, довели су до стварања VERT – асортимана природних вина и ракија.

VERT је ода природи и традицији.

УПОЗНАЈТЕ НАС

Верујемо у мудрост природе и наш посао је да је пратимо и омогућимо да се развија. Грожђе које добијамо имплементирајући нашу фолозофију је створено за спонтану ферментацију аутохтоним квасцима којом добијамо вина изузетно воћног карактера. Највећи део посла се обавља ручно, јер не постоји машине која могу да замене марљиве људске руке. Заједно учествујемо у свим процесима, у складу са нашим знањем и способностима, од резидбе винограда до флаширања.  

bottom of page